Upgrades of updates Windows 10 een bron van ergernis.

De uitrol van 17.03 is zo goed als begonnen. CCV-Hulp is ongeduldig en zijn 21 04 2017 op zoek gegaan hoe te handelen. Echt lastig is het niet, zie het volgende verslag. Neem er de tijd voor want snel is anders. Kijk in de afbeelding naar onze starttijd.


Na het volgen van de aanwijzingen verschijnt onderstaande wizard.

Ga nu thee zetten en wacht rustig af.


De pakketten zijn binnen.

Let op de tijd in de afbeelding.


 Upgrade is binnen het opnieuw starten gaat minimaal een uur kosten.

2e kop thee tijdens het wachten.


Nu 17.03 geïnstalleerd is gaan we naar menu Start\Instellingen\Bijwerken en beveiliging. Microsoft heeft alle privacy weer standaard ingesteld en alles staat aangevinkt.
Klaar en de privacy is gewaarborgd door alle zaken die niet van toepassing zijn uit te vinken. Wij snappen niet waarom Microsoft daar aan rommelt het stond immers goed afgesteld. 99% procent van Windows 10 gebruikers doen dat via een laptop of computer. Microsoft kiest er voor om instellingen voor tablet en telefoon te leveren. Dit terwijl de Lumia smartphone in de uitverkoop zit en het marktaandeel vrijwel nihil is. Lumia ondersteuning gaat nog wel door maar hoe lang weten we niet. Computer gebruikers moeten al die instellingen aanpassen, het is geen telefoon maar een PC! Zoek op het internet naar Windows 10 instellingen voor PC of laptop. Bezitters van een systeem  waar versie 15.11 opstaat krijgen nu al geen updates meer, die moeten eerst via Windows 10 Upgrade assistent bovenstaande stappen volgen om veilig te kunnen surfen.
Afsluitend: Microsoft gaat twee upgrades per jaar aanbieden. Of we daar blij mee moeten zijn?

Inmiddels zijn we bij versie 18.03 aangekomen. Staat op het punt van uitrollen. Gebruikers die nog met 17.03 werken (niet iedereen heeft 17.09) hebben nog enkele verrassingen te verhapstukken. Urenlang bezig zijn met updates, laat staan met een upgrade. Wij houden ons hart vast voor de gevolgen van het falende update upgrade beleid van Microsoft.

Computerclub Voorburg installeert Laptops enz. met Linux. Want 2 x per jaar een upgrade is te veel van het goede. Om over privacy maar te zwijgen!