alles-wat-u-wilt-weten


Niets erger dan een tergend langzaam besturingssysteem.

.Net uit de winkel ging het razend snel maar nu? Kan wel een kopje thee gaan zetten voor er iets gebeurt. De computer is niet langzamer geworden die is nog even sterk als in het begin. Het zijn de toegevoegde programma’s die er bij zijn gekomen en veelal actief rechts in de taakbalk geactiveerd staan. Alles wat rechts staat naast de klok is actief en belast de processor. Software die geïnstalleerd is maar niet actief mee opstart veroorzaakt geen vertraging. Dat gebeurt pas als gebruiker die software aanklikt om te gebruiken. Het is belangrijk om zo min mogelijk actieve software aan te hebben. Alles uitzetten werkt ook niet, gebruiker wil natuurlijk wel kunnen internetten enz. Computerclub Voorburg kan uw systeem laten opstarten met alleen die software welke nodig is om goed en lichter kunnen draaien. Klok, luidspreker, antivirus, netwerk (draadloos of bedraad). Soms videokaart instellingen, printer. Meer is overbodig.

Bel voor een afspraak met onze helpdesk 0624692855.


Vista stopt met ondersteuning op 10 april 2017Net als CCV-Hulp bent u als gebruiker wellicht nieuwsgierig wat het gebruikte systeem aan boord heeft. Er is een handig ingebouwd stukje gereedschap wat eenvoudig is op te roepen. Gebruik de volgende toetsen: Ctrl + r (staat voor uitvoeren) en vul in: msinfo32.exe


Toshiba toetsenbord problemen na Windows 10 upgrade.

Eigenaren van een Toshiba Laptop die in aanmerking kwamen voor een gratis upgrade naar Windows 10 hebben veel klachten over vreemde gedragingen van hun geliefde Laptop. Wij behandelen vandaag 29 03 2017 het toetsenbord wat niet meer 100% werkt. Uitgezet en de volgende dag aan en het wachtwoord invullen op de normale manier lukt niet. Na lang speuren hebben wij ontdekt waar de fout zit. We weten allemaal dat Toshiba Laptoppen en Computers afleveren met veel te veel toegevoegde hulpsoftware en andere zaken. En dat allemaal actief. Deze toevoegingen werken na de upgrade van Windows 10 in enkele gevallen niet zoals verwacht mag worden. Het toetsenbord is daar een voorbeeld van. Als gebruiker de toetsen 4 en 5 in klikt verschijnt er een zwarte balk voor het instellen van het geluid. Hierdoor staan de cijfers van 1 tot 5 uit. Open het menu start en zoek naar Toshiba\Systeem\Hardware set-up. In de wizard op Toetsenbord klikken en kiezen voor actieve toetsen uit schakelen. En als u dan toch bezig bent, open msconfig\taakbeheer en vink alle actieve Toshiba hulpsoftware even uit. Met dank aan Joop R. die zijn laptop bij CCV-Hulp ter reparatie aanbood. 


Windows 10. 17.03 Upgrade.

Verwacht in de tweede week van april 2017.  De derde upgrade versie van Windows 10. Begonnen met 15.11 dan 16.07 en nu 17.03. Op het eerste gezicht geen verschil, ja een andere volgorde van invullen tijdens het installeren maar om te zeggen dat alles nieuw is? Wij van CCV-Hulp werken altijd lokaal met alle tablet en smartphone instellingen uitgeschakeld, gewoon als PC dus. Onze test laptop een Dell Latitude | D630 bepaald geen nieuw model kan goed overweg met 17.03. Alle drivers in orde inclusief de videokaart.
Kleine verschillen die direct opvallen zijn: Configuratiescherm is weg uit het menustart (geopend met een rechtermuis-klik). Nu te vinden door instellingen te openen. Klik dan: Systeem-Beelscherm-Meldingen-Apps-Energie open. Onder in dat scherm Info selecteren om vervolgens Extra systeembeheer te kiezen. Nu is het mogelijk om zo als van ouds in het vertrouwde configuratie scherm te werken.

Alles over Windows 10 updates en upgrades pagina